Terapia Craniosacrala

Programari

Ce este Terapia Craniosacrala?

Terapia CranioSacrală este o metodă foarte blândă de evaluare şi îmbunătăţire a funcţionării sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral (compus din membranele meningeale, componentele cerebrale care controlează presiunea intra-craniană şi lichidul cefalorahidian, ce înconjoară şi protejează creierul şi măduva spinării).

Folosind o atingere blândă, în general de numai 5 grame, terapeutul eliberează restricţiile din acest sistem craniosacral, ceea ce duce la îmbunătăţirea funcţionării sistemului nervos central.

Datorită faptului că terapia CranioSacrală stimulează procesul natural al corpului de auto-corectare şi auto-vindecare, este folosită atât preventiv, pentru întărirea rezistenţei la îmbolnăvire, cât și într-o gamă largă de probleme medicale asociate cu dureri şi disfuncţii.

Această terapie a fost dezvoltată de doctorul osteopat John E. Upledger, în urma studiilor ştiinţifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite. Ulterior dr. Upledger a înfiinţat institutul care îi poartă numele.

 

Cui se adreseaza?

Terapia CranioSacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate dar şi persoanelor care sunt sănătoase şi vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, să facă faţă stresului zilnic mai uşor. E adecvată tuturor grupelor de viaţă de la nou-născut, la vârsta a treia.

 

Care sunt beneficiile?

Beneficii si aplicabilitati ale terapiei sunt nenumărate, de la migrene şi dureri de cap, de gât, de spate, disfuncţii post chirurgicale, probleme ortopedice, până la dificultăţi de ordin emoţional, boli neurovasculare, ale imunităţii şi altele.

 

Unde mai puteți găsi detalii:

Pe site-ul Asociației Craniosacrale metoda Upledger România

www.craniosacral.ro

 

Terapeut Morningstar

Despre Alexandra Cucu

Sunt psihoterapeut centrat pe persoană încă din anul 2012. Cred cu tărie că trupul și sufletul lucrează ca un întreg și am fost atrasă de zona de terapii corporale și masaj osteo-articular, în care am lucrat câțiva ani de zile (Școala Fundației Varuna). În anul 2016 am încheiat o formare secundară în psihoterapie prin dans și mișcare, iar după aceea descoperirea terapiei craniosacrale a însemnat găsirea unei metode foarte cuprinzătoare, care reușește să realizeze într-un mod exemplar vindecarea somato-emoțională. Abordarea mea este holistică și întotdeauna raportată la nevoile individuale.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+
Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design