Florile de Bach

Programări

cd13f62bb23afdf6c7661d437b0c79ae

Ce sunt Florile de Bach?

Terapia cu florile Bach este una din terapiile naturale, subtile, funcționând la un nivel delicat și ajutând individul să treacă peste momente dificile din viață, cum ar fi stările de depresie, furie, anxietate, probleme de concentrare, insomnii etc. Este  recunoscută peste tot în lume ca formă eficientă și sigură de tratament, complementar celorlalte forme de terapie, inclusiv medicina tradițională, homeopatia, psihoterapia, acupunctura etc.  Remediile sunt produse din plante cu flori non-toxice, rădăcini și ierburi în forme extrem de diluate.

Terapia florală a fost dezvoltată acum 60 de ani de către Edward Bach, un cunoscut medic și un eminent cercetator britanic, care a lucrat ca medic chirurg, ca medic de urgență, dar și ca bacteriolog. Dr. Edward Bach considera că atitudinea mentala joaca un rol vital în menținerea sănătății și în recuperarea din boală. El spunea: „A fi sănătos înseamnă să trăiești în armonie cu mintea, trupul și sufletul”. Doctorul Bach a descoperit 38 de remedii, fiecare dintre ele indicat intr-o anumită stare emoțională, plus o combinație de cinci esențe florale denumit „Rescue Remedy”, pentru situații de stres sau emergenza, lăsând astfel medicinei un sistem terapeutic extrem de benefic în tratarea stărilor emoționale ale oamenilor, pe care le considera responsabile de sănătatea întregului organism.

Florile Bach, aceleași principii ca și homeopatia

La baza fitoterapiei lui Bach stă același principiu fundamental al homeopatiei și anume că în tratamentul unei persoane trebuie luate în considerație prevenția și consecințele tulburării stării firești de bine a organismului. Această abatere de la starea de sănătate și armonie este generată de un rău de energie, a cărui origine se află la nivel psihologic. Astfel, fiecărei afecțiuni psihosomatice, provocate de o erupție de energie, i-ar corespune o prealabilă suferință emoțională.

fa04f7832546e5ab12a5a597212fe36bTratamentele naturiste propuse de marele cercetător tratează, ca și principiile clasice ale homeopatiei, persoana în cauză și nu boala sau simptomele acesteia. Astfel, acțiunea remediului este îndreptată aspupra stării psihice a persoanei afectate și a felului în care tulburarea de sănătate se manifestă asupra individului. Pe baza acestor principia au fost selectate 38 de tipuri comportamentale, cărora le corespund 37 de flori și o apă de izvor, a căror energie este capabilă să trateze organismal pentru a-i reda armonia. Aceste remedii florale eliberează în apă energia sau memoria lor vindecătoare.

Vă invităm să învățați cum să vă echilibrați într-un mod delicat și armonios diferite aspecte ale vieții de zi cu zi, printr-un mijloc terapeutic încântător și miraculous, Florile Bach.

Ce tratează terapia florală Bach:

 • Elimina stress-ul prin echilibrarea sentimentelor de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate
 • Suferinte psiho-emotionale provocate de experiente traumatizante
 • Recuperare emotionala dupa despartirea parintilor, divort, decesul unei persoane dragi, soc, accident, abuz sexual
 • Atacuri de panica, stari de frica
 • Timiditate, lipsa increderii in sine si probleme de comunicare
 • Anxietate de anticipare
 • Stari obsesionale sau compulsive
 • Gelozie, suspiciune, neincredere in oameni, posesivitate
 • Insomnia
 • Autoinvinovatire si lipsa constientei propriei valori
 • Nemultumire si tendinta de a da vina pe ceilalti pentru greselile personale
 • Oboseala, epuizare, sindromul oboselii cornice
 • Depresie, disperare, dezamagire, lipsa bucuriei de a trai
 • Echilibrare emotionala in situatii de urgenta
 • Imbunatatirea capacitatii de decizie
 • Diverse fobii, cum ar fi: claustrofobie, agorafobie, teama de esec, teama de singuratate
 • Fluctuatii emotionale in perioada adolescentei, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei
 • Intoleranta, tendinta spre criticism
 • Imbunatatirea controlului in caz de blocaj emotional si imaturitate afectiva
 • Prevenirea imbolnavirilor, usurarea suferintei si combaterea bolii etc.

Downloadeaza e-bookuri gratuite scrise de Edward Bach

Specialiștii in Terapia Florile de Bach de la Morningstar București

Carmen Badila

Screen shot 2014-06-02 at 17.00.37La centrul Morningstar o puteți întâlni pe Carmen Badila, specialistă în terapia florala Bach și trainer agreeat nivelele 1 & 2, specialist în fitoterapie, gemoterapie și homeopatie, cu licență în psihologie. Are o experință de peste 20 de ani în domeniul terapiilor complementare. Primii pași au fost în fitoterapie și hrană vie, ulterior a studiat și aplicat homeopatia, terapia florală Bach, gemoterapia și psihologia.

Este membră fondatoare a Ligii Naționale de Homeopatie Clasică București din 2003. Este membră a Fundației de Homeopatie Unicistă din Romania.
Website-ului Carmen

Didi A. Devapriya

Photo on 14.10.2013 at 11.02 #2La centrul Morningstar puteți afla beneficiile terapiei cu florile Bach alături de Didi A. Devapriya. Didi și-a finalizat cursul acreditat Dr. Bach Foundation’s Bach Flower Remedies, nivelul 1 și 2. Didi este  terapeut yoga și profesor de meditație, oferind consultații individuale pe tema remediilor naturale, dezvoltării personale  și managementul stresului. Este ghid spiritual de peste 13 ani și a început practica meditației în 1995. Cu o practică de peste 5 ani în domeniul al florilor Bach, Didi deține experiența lucrului cu copiii, cu tineri cu traume și depresie, sau cu persoane suferind de cancer, facilitând călătoria acestora în depășirea diferitelor dificultăți.

Preț consultație: 85 RON

Contact > click aici

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+
Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design