RYT-200

Centrul Holistic Morningstar găzduiește cursul de formare SHIVA DANCING SCHOOL OF YOGA Yoga Teacher Training RYT-200 curs instructor yoga acreditat.

 

Suntem încântați să anunțăm formarea intensivă pentru instructori de Yoga a școlii Shiva Dancing School of Yoga (RYT-200)  – curs instructor yoga acreditat de Yoga Alliance pentru pregătirea în stilul Rajadhiraja/Ananda Marga, care va începe în luna octombrie 2021 la Centrul Morningstar. 

Cursul va fi susținut de doi formatori cu experiență extensivă atât în Yoga cât și în formare.

  • Didi Ananda Devapriya predă Yoga încă din 1995, și este acharya (învățător spiritual) al școlii Ananda Marga din 2001.
  • Pashupati Steven Landau este medic și acharya al aceleiași școli. Va preda secțiunile de anatomie și fiziologie, asigurând astfel un training de calitate cu informații corecte și complete din punct de vedere medical pe care nu le vei oferă niciun alt curs de Yoga.

 

Curicula:

Ananda Marga este o formă a Rajadhiraja Yoga, și include Karma (acțiune), Bhakti (devotament) și Jiñana (filosofie). Ananda Marga înseamnă “Calea Fericirii”, și acest stil include peste 40 de asane și mudras, automasaj, meditație, dans, nutriție, filosofie, anatomie, fiziologie, etică, și kirtan (incantații).

Cursul va acoperi și tehnici din alte stiluri Yoga, dar și discuții despre Yoga ca afacere, terapii Yoga, Yoga pentru copii, educație pentru pace, siguranța în practica Yoga și integrarea serviciului în folosul celor din jur în practicile de zi cu zi.  Participanții vor avea ocazia de a participa la o clasă de Yoga pentru copii condusă de Didi A. Devapriya și vor fi încurajați să-și creeze propriul proiect de muncă în folosul copiilor folosind metoda educației pentru pace.

Curicula va include și muzică și cântec, ajutând viitorii instructori să-și dezvolte competențele de a conduce practici de kirtan și bhajan (incantații) simple. Vei învăța câteva cântece în limbile sanscrită și bengali, dar și în engleză.

Începătorii sunt bine-veniți la acest curs, dacă au o motivație puternică de a-și aprofunda practica de yoga. Condiția fizică nu este o barieră în calea formării cu succes în practica Yoga, și suntem încântați să avem printre noi persoane cu diferite limitări fizice astfel încât să predăm cursanților și metodele de adaptare a asanelor pentru a răspunde nevoilor participanților cu capacități fizice mai reduse.

Certificare:

Cursanții care vor încheia programul vor fi eligibili pentru certificarea de instructor al  Shiva Dancing School of Yoga. Totuși, o condiție pentru cei care doresc să predea yoga este să își formeze o disciplină personală care să incudă practicarea zilnică a yoga și a meditației până la finalizarea cursului.  Cursanții care vor îndeplini toate cerințele cursului, înclusiv temele scrise și examenele practice se vor califica pentru înregistrarea în Yoga Alliance ca instructor  yoga acreditat – Registered Yoga Teacher (RYT-200).

De ce să alegi acest curs de formare?

În cadrul acestui curs nu se va face doar antrenarea cursanților în practica asanelor, ci mai degrabă inițierea în integrarea deplină a aspectelor stilului de viață yoga, mai ales în ceea ce privește meditația.

Bonus:

Cursanții vor beneficia de inițiere gratuită în  Ananda Marga diiksha, și vor învăța cum să conducă o inițiere de bază în meditație.  Celor mai buni cursanți din serie le va fi oferită oportunitatea de a deveni instructori de yoga în cadrul Centrului Morningstar după încheierea cursului și efectuarea unui stagiu de practică. Cursanții vor avea ocazia de a folosi yoga în serviciul celor din jur și vor participa într-un program de voluntariat ca parte din formarea lor.

Prețul cursului:

1200 euro, plătibil integral (discount 10%) sau în 4 rate.

Sunt disponibile și burse/subvenții pentru cursanții merituoși, dar acestea vor fi condiționate de activitate suplimentară de muncă voluntară în beneficiul celor din jur.

Înscriere:

  • prin telefon/SMS/Whatsapp la 0744.565.252
  • prin e-mail la office@cursuri-morningstar.ro
  • online

Datele de desfășurare a cursului:

24-26 aprilie, 22-24 mai, 12-14 iunie, 25-27 iunie. Datele pentru sesiunile de pe parcursul verii se vor stabili de comun acord cu participanții.

Pentru a întruni numărul de 200 de ore de curs, 180 dintre ore vor fi de predare-învățare, iar 20 practice. O parte dintre acestea vor putea fi acoperite prin participarea la sesiunile de yoga și meditație de la Centrul Morningstar.

Traineri:

Didi Ananda Devapriya, acarya si calugarita Ananda Marga

Didi Ananda Devapriya, Ananda Marga Acharya și E-RYT 

De origine americană, Didi trăiește în România din 2005, atunci când misiunea sa umanitară a purtat-o aici. Încă din 1995, Didi inițiază cursanți în yoga și meditație, concentrându-se nu doar pe aspectul exercițiilor fizice din practicile de yoga, ci și pe elementele etice, de concentrare, de meditație, și mai ales pe a ajuta cursanții să facă schimbări personale durabile, să-și înțeleagă și îngrijească corpul și mintea. Modalitățile prin care ea vă va iniția în practicile de meditație sunt inspirante, practice și ușor de înțeles.

 

Acharya Pashupati Steven Landau MD, E-RYT

Pashupati a fost membru în consiliul director al Yoga Alliance din 2002 până 2008.  Locuiește în Greensboro, Carolina de Nord  în Statele Unite și va conduce trainingul împreună cu Didi. Deoarece pregătirea sa este de medic, el va conduce sesiuni extensive de anatomie și fiziologie. Pashupati va susține trainingurile online, prin Skype.

Puteți viziona o scurtă prezentare a cursului aici. 

 

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design