Qi Gong – o tehnică delicată dar puternică de exersare a trupului, spiritului, energiei și vidului

În antichitate, Qigong-ul era cunoscut și ca “învãţãtura contopirii omului cu Cerul”. În zilele noastre, timpul ne-a demonstrat că această practică delicată dar cu efecte puternice și temeinice, are următoarele beneficii:

  • prevenirea apariţiei bolilor, întãrirea sãnãtãţii, tratarea afecţiunilor

  • întãrirea corpului şi a sufletului, prelungirea vieţii şi atingerea longevitãţii

  • creşterea capacitãţii de cunoaştere

  • armonizarea omului cu mediul înconjurãtor

  • descoperirea capacitãţilor deosebite ale omului şi consolidarea lor

  • modelarea caracterului şi a moralei.

Maestrul Yan Xin afirma despre Qi Gong că “Privit în general, Qigong-ul este o modalitate de exersare a corpului şi a inimii (sufletului), de cultivare a naturii şi a vieţii, o metodã idealã de transformare a organismului, de menţinere a unei bune stãri de sãnãtate, de vindecare a bolilor şi de atingere a longevitãţii, o artã demonstrativã, o “tehnicã de descãtuşare a înţelepciunii”. De asemenea, el este o ştiinţã ce înglobeazã mai multe ştiinţe, legatã îndeosebi de actualele ştiinţe naturale şi sociale, este “tehnica avansatã a tehnicilor avansate actuale.”

În exersarea Qigong-ului este necesarã apariţia relaxãrii, practicantul trebuie sã fie liniştit, totul decurgând într-o manierã naturalã.

Intotdeauna, înainte de începerea practicii se va executa o tehnicã de relaxare. Astfel vor fi eliminate tensiunile de pe durata zilei, atât cele de la nivel fizic cât şi cele de la nivelul conştiinţei. Pentru ca rezultatele sã fie cât mai bune este de dorit sã ne aşezãm într-o poziţie confortabilã, lipsitã de tensiuni, sã nu purtãm obiecte ce ne-ar putea deranja (telefon mobil, încãlţãminte cu tocuri, inele, curea prea strâns legatã, etc.). Treptat ne vom relaxa, atenţia se va îndrepta spre interiorul corpului, dezactivând acele conţinuturi ale conştiinţei care ţin de stress-ul vieţii cotidiene, de problemele de sãnãtate, de toate lucrurile care ne deranjeazã.

In timp, va apare relaxarea mentalã şi cea fizicã, vom putea pãtrunde într-o stare liberã de griji< foarte puţine gânduri vor mai persista. Acum ne apropriem de starea de linişte. Uneori este necesarã exersarea unor tehnici care sã îndepãrteze semnalele negative existente în câmpul corpului şi al conştiinţei noastre. Dupã aceasta ne vom simţi uşuraţi, ca dupã o ploaie proaspãtã. La un moment dat, punând accentul pe moralã, mintea noastrã nu va mai accepta gândurile negative, în interiorul nostru nu vor mai fi tensiuni iar sufletul nostru bun va vibra.

Din acest moment, totul va decurge natural. Nu va mai trebui sã facem nici un fel de efort pentru a exersa. Puterea inconştientului nostru va ieşi cãtre suprafaţã şi ne va ajuta sã cãpãtãm o altã percepţie, o altã înţelegere a ceea ce percepem, dar şi o altã modalitate de acţiune.

Practica Qigong-ului duce la îndepãrtarea afecţiunilor, chiar şi la a celor existente în stare latentã, permite întãrirea sãnãtãţii şi în timp duce la atingerea longevitãţii.

In luna august, Ionela Pătrașcu, expertă în tehnica Qi Gong, a ținut o sesiune demonstrativă de Qi Gong în Parcul Bazilescu. Puteți urmări mai jos un videoclip din această sesiune. Ionela prezintă căteva mișcări de bază ce se regăsesc în această practică.

Vă invităm să vă înscrieți la cursul de Qi Gong ce se desfășoară în fiecare luni, de la ora 19.00, la Centrul Morningstar!

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design