Neoumanism: Compasiune în Acțiune

Curs meditatie nivelul II

Acest curs are ca scop evidențierea efectului transformativ pe care conștientizarea spirituală îl are asupra vieților noastre, dezvoltând o perspectivă “Neoumanistă”. Cât timp încercăm să ne identificăm mintea cu conștiința pură, care este esența ființei noastre, mai degrabă decât suprafața acesteia ocupată, agitată, noi începem să experimentăm o creștere a sentimentului de conexiune și iubire pentru toate ființele. Acest curs va introduce mijloace practice ale gândirii Neoumaniste care ne ajută să înlăturăm fricile, legăturile și limitările care sunt impuse subconștientului de societatea în care trăim. În acest fel ne vom putea exprima umanitatea mai bine.

Această serie de meditație nivelul II este concepută pentru cei care au participat la cursul de introducere în meditație sau care au fost inițiați într-o practică individuală de meditație. Fiecare lecție va începe cu jumătate de oră de kiirtan și jumătate de oră de meditație în liniște, urmate de o prezentare a teoriei și de o discuție interactivă.

 

Miercuri, 16 mai

Cum să-ți dezvolți conștiința empatică

Ce este Neoumanismul și care sunt mijloacele practice de dezvoltare a unei conexiuni inclusive, empatice cu ceilalți? Cum putem să dezvoltăm un sentiment de aparținere și de conexiune profundă cu lumea naturală? Cum putem produce un efect vindecător, regenerativ asupra planetei și a celor cu care intrăm în contact? Vom explora mijloacele practice de comunicare și ascultare, precum și practicile yoghine de  mindfulness cunoscute ca “madhuvidya” sau “cunoaștere care îndulcește viața”.

 

Marți,  22 mai

Doborârea barierelor care ne separă

Care sunt dinamicile excluziunii, stereotipurilor și fricii care ne fac să ne separăm și izolăm de alți oameni? Cum putem elibera intelectul de tendința de separare artificială și de creare a grupurilor? Cum pot practicile spirituale să ne spirijine în a înlătura aceste bariere?  Care este antidotul pentru otrava neîncrederii, suspiciunii și bănuielii?

 

Miercuri, 30 mai

Rolul rațiunii în Neoumanism

Unde își are originea adevărul și cum ne ajută rațiunea să trecem prin emoții și sentimente? Cum ne poate ghida rațiunea spre aprofundarea expresiei de adevăr și înțelepciune în viața noastră? Există un conflict între rațiune și spiritualitate? Cum ne putem perfecționa gândirea critică într-o eră post-truth și de ce este importantă pentru progresul nostru spiritual?

Miercuri, 6 Iunie

Fii schimbarea!

Cum putem să fim noi schimbarea pe care dorim să o vedem în lume? Ce înseamnă să iei frâiele vieții în mâini tale? Ce responsabilități vin odată cu creșterea conștiinței spirituale și a sensibilității? Ce practici ne pot ajuta să ne dezvoltăm curajul moral pentru a ne susține visurile?

Înscriere:

Pentru mai multe detalii și pentru înscriere, persoana de contact este Didi, nr. de telefon: 0744565252 sau prin email.

Donație recomandată pentru curs: 100 lei

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design