Diiksha: Inițiere personală în meditație

diiksa

Conform tradiției antice yoga, inițierea în meditație nu se face cu ajutorul cărților si nici a sesiunilor de grup. Mai degrabă, inițierea reprezintă un proces personalizat, ”unu la unu” de instruire si călăuzire străbătut cu ajutorul unui maestru sau a unui ”acarya”(invatator spiritual) căruia i-a fost încredințată transmiterea practicilor. Acest fapt ajută la menținerea autenticității si eficacității tradiției. Cuvântul ce desemnează inițierea în sanskrit este ”diiksha”, ceea ce se traduce prin trezirea luminii interioare, la fel cum jăraticul este readus la viață și transformat într-o flacără jucăușă. Flacăra, care reaprinde gândurile noastre intuitive, este alimentată de practica zilnică și de ajutorul acordat celorlalți. Ea continuă să se extindă și să strălucească din interiorul nostru, din ce în ce mai puternic.

La Morningstar, dispunem de doi acaryas ai tradiției Ananda Marga care sunt disponibili să ofere ”diiska” celor care sunt pregătiți să integreze meditația ca o practică zilnică a vieții lor. Este recomandat să participați la curs introductiv “Meditatie Pas cu Pas” online (gratuit), sau unu din cursurile noastre intensive la Morningstar și sa practicați aproximativ 90 de zile regulat pentru a putea fi pregătiți pentru această oportunitate specială. Cum un răsad crește în pământ bine arat, așa și ”diiksha” va da roade dacă mintea a fost pregatită prin tehnicile de inițiere în meditație pe care le puteți învăța aici sau în cursurile noastre introductive.

Didi Ananda Devapriya, Didi Ananda Madhupurna,  Dada Unmantrananda, Dada Sarvajiitananda și alti au în spate ani de experiență în ghidare spirituală și își dedică timpul să împărtășească toate cunoștințele dobândite celor din jur.

Nu se impune o taxă de plătit pentru ”diiksha”, tocmai pentru a se asigura că aceste învățături rămân deschise tuturor. Fixarea unui preț nu ar onora valoarea inestimabilă a acestei oportunități unice. Însă, vă vor fi testate abilitățile și sinceritatea pentru a ne asigura că veți avea grijă de ce ați învățat.

Inițiații sunt pe de altă parte încurajați să ”dea mai departe”, găsind metode de a deveni o sursă de lumină, inspirație și bunătate pentru cei din jurul lor. Participarea activă în proiectele sociale AMURTEL cărora Didi și Dada le-au dedicat energia lor prin donații sau munca de voluntariat care este bine-venită și foarte apreciată.

 

Dada Rasatmakananda, acarya si calugar Ananda Marga

Dada Rasatmakananda, acarya si calugar Ananda Marga

Didi Ananda Devapriya, acarya si calugarita Ananda Marga

Didi Ananda Devapriya, acarya si calugarita Ananda Marga

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design