Cum să accesați dimensiunile ascunse ale minții

layers of mind*Nivelul II

Acest curs este destinat persoanelor care au participat la un curs de meditatie introductiv sau care au primit initiere (diiksha) in practica personala cu un acarya.Vom explora dimensiunile subtile si ascunse ale mintii, sau koshele, cum sunt cunoscute in filozofia yoghina. Cursul este impartit in 5 sesiuni si exploreaza dimensiunile subtile si ascunse ale mintii, sau koshele, cum sunt cunoscute in filozofia yoghina. Mintea este asemanata cu o floare de banana, in care fiecare strat de petale se desface si il dezvaluie pe urmatorul.

In centrul fiintei noastre exista iluminarea, dar este ascunsa sub multe straturi ale mintii, ca si petalele florii de banana. Vei invata practicile care purifica, intaresc si deschid aceste straturi ale mintii incat sa-ti poti accesa intelepciuna si bucuria aflate in interiorul tau.

Sesiunea 1: Introducere despre straturile mintii
miercuri, 14 martie 2018, ora 19.00 

Prima sesiunea va va introduce in conceptul yoghin al mintii cu cele 5 straturi ale sale de “koshe”. Aici, mintea si corpul nu sunt percepute ca separate, ci ca niste mijloace care ne ajuta sa intelegem mediul inconjurator prin prisma simturilor, accesand treptat acele straturi subtile ale mintii care ne ajuta sa vedem lumina omniprezenta a divinitatii.

 

Anandamaya Kosa: Stratul Iluminarii

Din prima sesiune aflam cum sa accesam direct sursa interioara de liniste si iluminare. Prin muzica si mantre antrenam inima iar in acelasi timp linistim mintea, depasind straturile de stres ale mintii analitice.

Sesiunea 2:  Kamamaya Kosa: Atractia senzoriala
miercuri, 21 martie, ora 19 

Mintea este legatura dintre noi si mediul inconjurator, poarta perceptiei. Descopera 5 practici prin care sa dobandesti o relatie armonioasa cu mediul inconjurator si 5 practici care sa iti purifice ego-ul si sa te alinieze cu propriul suflet.

Sesiunea 3: Manomaya Kosa: Ratiunea si Reflectia
miercuri, 28 martie, ora 19 

In aceasta sesiune vom aborda cunoasterea de sine si ratiunea ca si calitati unice ale oamenilor. Descopera practicile prin care poti cultiva acest strat al mintii incat sa-ti poti oferi posibilitatea de a accesa dimensiunile mai adanci ale constiintei.

Sesiunea 4: Atimanas Kosa: Accesare intuitiei
miercuri, 4 aprilie, ora 19.00

Acesta este primul dintre straturile adanci ale mintii, aflat in zona supra-constientului. Experientele oferite de acest strat vin sub forma unor flash-uri de intuitie, a unor momente de inspiratie sau a unor experiente de creativitate. Vom explora zona mintii din care izvoraste intuitia printr-un exercitiu creativ de pictura a unei mandale.

Sesiunea 5: Yoga si Meditatie – intensiv  o zi
sambata, 14 aprilie, ora 9-18

Cursul se va incheia cu o sesiune intensiva de o zi in care vom practica impreuna meditatie si yoga. Este o experienta profunda de bunastare si liniste interioara care va vor reincarca rezervoarele de energie si inspiratie.

Vom discuta legatura minte-corp a koshei “Annamaya” si practicile yoghine ce ne cresc vitalitatea si ne rafineaza constiinta. Ziua incepe printr-o sesiune de relaxare in care vom practica asane (exercitii yoga), auto-masaj si exercitii de relaxare adanca. Va urma o discutie despre tratamente naturale yoghine pentru minte si corp. In final, dupa o sesiune de Kiirtan si meditatie adanca, vom discuta despre ultima kosha, cea care ne paveaza calea catre experientele profunde ale iluminarii.

Program:

  • Dimineata: sesiune de Yoga Asanas si Meditatie
  • Discutie: Cresterea vitalitatii si rafinarea constiintei
  • Curs de gatit sattvic
  • Masa de pranz yoghina: Mancare pentru dezvoltarea constiintei
  • Dupa amiaza: Exercitiu de Mindfulness: Plimbare in tacere
  • Discutie: “Cine sunt eu? Dezvoltarea abilitatii de a percepe Adevarul”
  • Seara: Meditatie de incheiere
Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design