Curs de Abhyanga: Masaj Ayurvedic

Cursul se desfășoară în decursul lunii Martie într-o serie 4 sâmbete până la începutul lunii Aprilie (respectiv 17, 24, 31 Martie și 14 Aprilie) a câte 5 ore întâlnirea, în intervalul orar 9.30 – 14.30.

Ce deosebeste Abhyanga de masajul Ayurvedic?

Cuvântul “Abhyanga” din sanscrita înseamnă “să pui ulei pe corp”. Spre deosebire de alte tipuri de masaj, în Abhyanga se aplică pe întreg corpul uleiuri calde preparate cu plante, cu mișcări energice și bine determinate, astfel încât să ajute pătrunderea uleiului în profunzimea țesuturilor.

Ce este Ayurveda?

Ayurveda este medicina tradițională indiană dedicată sănătăţii holistice, se traduce prin “știința vieții” și este folosită nu doar ca artă a vindecării, ci pune bazele unui stil de viaţă echilibrat și adaptat propriilor nevoi, ținând cont atât de bioritmul zilnic, de sezon și de zona climatică în care trăim.

Ce propune cursul?

 • afli noțiuni generale din Ayurveda : cele 5 Mahabhuta (Pământ, Apă, Foc, Aer, Spațiu), cele 3 Dosha (Kapha, Pitta, Vata), cum le poți folosi în recunoașterea propriei constituții și cum le poți folosi practic pentru a obține propriul echilibru.
 • afli noțiuni generale despre uleiurile terapeutice folosite în Abhyanga, prezentarea unor plante atât românești cât și indiene pentru prepararea uleiurilor ayurvedice, demonstrație practică de preparare a unui ulei ayurvedic.
 • înveți practic manevrele principale ale masajului ayurvedic: picioare, brațe, trunchi, față, cap.
 • demonstrații de tehnici de sudorație (swedana) care urmează masajul ayurvedic.
 • demonstrații de alte tehnici de terapii ayurvedice: shirodhara (tehnica de uleiere a capului cu o acțiune puternic relaxantă, eficientă în combaterea  stresului și a insomniilor), katibasti (tratament local cu uleiuri medicinale, eficient în crize de lumbago, lombosciatică, discopatii), netrabasti (tehnica de uleiere a ochilor).

Desfășurare:

Ziua I – Teorie: generalitati ayurveda, generalitati masaj ayurvedic, partea practica: manevre principale de masaj, zonele: partea posterioara picioare, spate, umeri, gat.

Ziua II – Partea practica: partea anterioara a corpului: picioare, brate, abdomen, piept.

Ziua III – Exersare masaj tot corpul, principiile masajului la 4 maini, prezentarea tehnicilor de sudoratie, masaj facial.

Ziua IV – Tehnici ayurvedice speciale: prezentare shirodara, katibasti, netrabasti, basti. Principiul de preparare a uleiurilor ayurvedice – demonstratie practica.

Cui se adresează?

 • terapeuților care doresc să-și diversifice tehnicile folosite
 • tuturor celor interesați să învețe masajul ayurvedic pentru a-l folosi atât pentru automasaj cât și pentru îngrijirea celor dragi

Beneficii ale masajului ayurvedic:

 • tratează afecțiuni
 • înlătură oboseala cronică prin ședințe repetate
 • înlătură diferite dureri
 • fortifică sistemul imunitar
 • reglează funcțiile metabolice

Glosar:

Shirodara– este un masaj terapeutic al capului, în care se folosesc uleiuri ce acționează. Acesta constă în  a turna ulei pe frunte de la o anumită înălțime, în mod continuu, folosind o mișcare specială care permite curgerea uleiului pentru a rula apoi prin scalp și păr.

Katibasti–  este terapia prin care se aplică și se menține ulei terapeutic la nivelul coloanei vertebrale în zona lombară, după ce se realizează anumite proceduri pregătitoare prealabile.

Netrabasti– cu ajutorul unui aluat se realizează niște bazinete în jurul fiecărui ochi astfel încât ochiul să poată să fie deschis larg, apoi aceste bazinete se umplu încât să acopere ochiul cu ghee caldă procesată medicinal.

Basti– acest tratament implică  introducerea în rect a unor substanțe cum ar fi uleiul de susan, uleiul de calamus sau decocturi de plante într-un mediu lichid.

 

stella

Cursul va fi susținut de dna. dr. Stella Garbea Nicolaev.

Stella Garbea Nicolaev este medic, medicină generală cu competență in  Apifitoaromoterapie și master în Fitoterapie. A început studiul Ayurvedei din 1996 la AMN (Asociația națională de promovare a Medicinelor Neconvenționale). În perioada 2007-2011 a participat la cursurile organizate de Societatea de Medicină Ayurvedică din România (SMAR), coordonate de Dr. Eugen Ștefan și susținute de Dr. Ghanashyam Madangopal Marda. În 2010 și 2011 a efectuat stagii practice în cadrul clinicii Dr. Ghanashyam Madangopal Marda din Pune, India. A urmat și un program de rezidenţiat în Medicină Tradiţională (Acupunctură, Homeopatie, Fitoterapie) în R.Moldova.  Oferă consultații ayurvedice și practică tratamente ayurvedice: abhyanga, swedana, katibasti, basti și conduce cursuri de yoga terapeutică cu elemente din Iyengar Yoga.

Din 2004, a început să lucreze la un cabinet privat de tratamente naturale din Iași, iar în prezent activează în cadrul Centrului de Sănătate VERNA din București.

Vă invităm să experimentați modalități simple, eficiente și plăcute de a vă regăsi și menține echilibrul fizic și psihoemoțional !

Înscrieri și informații:

Locație:

Str. Theodor Sperantia nr.108, bl.S22, scara 2, parter, ap.2, interfon 2 (lângă Piața Muncii)

Contact:

Centrul Morningstar

(0745) 019 611
Contact prin email

Preț:

-350 ron/persoana pentru o singura zi de curs

-1.200 ron/persoana pentru tot cursul

Early Bird Discount:

Prețul este 1.000 ron/persoana pentru achiziționarea pachetului pana in 10 martie.

Cum sa platesc? 

Prin OP:

Titular cont: Asociația de Ajutor România
Banca: Raiffeisen
IBAN: RO79 RZBR 0000 0600 0087 1486 

Prin cash la sediul Morningstar: (strada Almaș 16, București)

Următorul curs: 17,24, 31 martie, 14 aprilie 2018

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design