Gânduri de la un participant la Ziua de Detoxifiere

10628753_282374685287321_5829738246302976747_o

O dată pe lună, Centrul Morningstar organizează o Zi de Detox, urmată de de o întâlnire, a doua zi, la micul dejun, cu participanții, pentru a discuta cele învățate pe parcursul workshopului și pentru a împărtăși concluziile acestei experiențe.

 

Propunerea workshopului este aceea de a experimenta o zi de relaxare și detoxifiere, departe de stresul cotidian, la Centrul Morningstar. Se discuta și se încercă împreună curățarea și calmarea trupului și minții. Cursul oferă și aspecte teoretice ale detoxifierii: se discută despre beneficiile dietei în privința digestiei, diferitelor alergii sau predispozițiilor alimentare. Dar, în principal, participanții se relaxeaza în grădină cu ceaiuri aromate medicinale și smoothie-uri proaspete din fructe și legume bio. Se fac exerciții de mindfullness și plimbări prin parcul Bazilescu – ce se află la câteva minute distanță de centru. Dar cel mai mult, toată lumea se bucură de o zi alocată în totalitate stării noastre de bine!

De curând a avut loc o zi de detoxifiere la noi la centru. Vremea a fost splendidă, tocmai potrivită să găzduiască buna noastră dispoziție, și să ne faciliteze desfășurarea majorității activităților afară, în frumoasa curte cu flori și verdeața, și în parcul Bazilescu. Iată mai jos câteva rânduri primite de la unul dintre participanți:

10603578_282381708619952_5451671362960580202_n”O zi de detox la Centrul Morningstar

A fost o zi relaxata in care mesele normale au fost inlocuite cu sucuri proaspete de fructe si legume, in combinatii variate absolut delicioase. Programul zilei a inclus o sesiune de yoga si o plimbare in liniste in parcul din vecinatate. Sucurile savurate in compania celorlalti participanti si conversatiile dintre noi au facut ca ziua sa treaca foarte repede.

Absenta mancarii solide din dieta acelei zile a dat o pauza sistemului digestiv, iar sucurile proaspete au adus un aport substantial de vitamine si principii active din plante care s-ar pierde prin procesul de gatire. Mai mult decat o pauza a sistemului digestiv, pentru mine ziua de detox a fost deasemenea o zi departe de preocuparile cotidiene, o zi de reflectie si de relaxare mentala.

Un cadou pentru corpul meu, de care au beneficiat si alte aspecte ale fiintei mele. Cu siguranta o experienta pe care o recomand tuturor!”

– Gabriela Alexandru – participantă la Ziua de detoxifiere

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design