5 Pozitii de Yoga Care Ajuta La Detox

Detoxifierea Prin Yoga

Text adaptat dupa Ysmay, fondatoarea 42yoghis.com.

detoxifierea prin yogaNumai cand pronunti DETOX, si pare dureros!
Trebuie sa “cureti” ficatul, sa-ti “masezi” organele interne sau sa “speli” rinichii. Stiu ca nu sunt singura care gaseste toate aceste metode intimidante, si deseori am pus sub semnul intrebarii necesitatea lor.
Tindem sa intelegem prin “detox” o cura buna la toate, indiferent de conditia organismului nostru. Dar… Organismul nostru nu-si poate face treaba daca avem probleme evidente pe care insa le neglijam.

Aici intervine Detoxifierea prin Yoga. Invata 5 pozitii care iti pun sangele in miscare!

Profesoara de Yoga, Ysmay de la 42 Yogis, ne explica cateva asane care ne ajuta sa ne echilibram. Chiar daca aceste posturi nu sunt un remediu pentru excesul de bautura din week-end, totusi ele iti pun sangele in miscare. 🙂

Atunci cand sunt practicate corect, asanele recomandate intaresc muschii, revigoreaza organele interne si imbunatatesc circulatia.

5 Posturi Recomandate Pentru Detox:

1. Balasana (Pozitia Copilului)

Balasana (Pozitia Copilului)

Calmeaza sistemul nervos si imbunatateste fluxul circulatiei sangvine catre plamani, ceea ce dezvolta nivelul de oxigenare.

2. Adho Mukha Svansana (Postura Cainelui)

Adho Mukha Svansana (Postura Cainelui)

In aceasta pozitie inima este situata mai sus decat capul si astfel se imbunatateste circulatia cerebrala si se induce o stare de calm. De asemenea, Pozitia Cainelui tonifica abdomenul si stimuleaza digestia.

3. Ardha Matsyendrasana (Postura de Torsiune)

Ardha Matsyendrasana (Postura de Torsiune)

Preseaza si maseaza organele abdominale, inclusiv ficatul si rinichii, care sunt primele vizate cand vine vorba de detoxifiere. Masajul organelor interne abdominale stimuleaza functia de digestie si cea de eliminare.

4. Supta Matsyendrasana (Pozitia Coloana Rasucita)

Supta Matsyendrasana (Pozitia Coloana Rasucita)

Aceasta postura reconfortanta face minuni pentru organism. Calmeaza sistemul nervos, maseaza organele interne si toate tesuturile din zone mediana a corpului, locul unde se depoziteaza cele mei multe toxine.

5. Viparita Karani (Pozitia Inversata)

Viparita Karani (Pozitia Inversata)

Deosebit de relaxanta, aceasta asana favorizeaza circulatia sangelui si a limfei dinspre picioare catre inima. Inunda zona abdominala cu sange proaspat, stimuland organele digestive si permitand toxinelor sa se elimine mai usor. Calmeaza sistemul nervos si elibereaza mintea si corpul de stresul cotidian.

Te invitam la cursul nostru O ZI DE DETOX sa inveti de la Didi Ananda Devapriya cum sanatatea poate fi mobilizata urmand cateva schimbari simple de dieta, de exercitii fizice, exercitii de respirație și de relaxare.

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design