Workshop Practic: Design de Permacultură

Poster_Advanced Permaculture Design_FINAL_RO

 

Workshop practic: Design de Permacultură

Ce este permacultura?

Permacultura este o modalitate de proiectare și design a așezărilor umane și sistemelor agricole perene, bazată pe imitarea relațiilor ce există în ecosistemele naturale.  Principiile de permacultură crează sisteme eificiente care  minimizeaza risipa de orice fel, creând abundență și în cele din urmă sistemul devine autosusținut cu foarte puține imputuri din afară.

Un atelier deosebit!

Workshopul practic Design de Permacultură va fi condus de Steve Hart (senior designer cu experiență vastă în permacultură din Noua Zeelandă) și susținut de Martina Petru, expert din Cehia. Vom crea unui design profesionist pentru Gradina Socială AMURTEL de la Poieni – (o grădină ce funcționează pe principiile agriculturii susținute de comunitate) și vom dobândi abilități avansate ale designului de permacultură prin activități practice hands on.
Abilitățile avansate includ crearea și prezentarea de proiecte profesioniste; înțelegerea și lucrul cu legislația locală, etc. Cursul va oferi posibilitatea celor care au făcut deja un curs, să lucreze cu doi designer profesioniști pe parcursul creării unui proiect real.

Ce propunem:

  • crearea unui proiect profesionist pentru Gradina socială AMURTEL din Poieni
  • învățarea uneltelor, strategiilor și abilităților avansate de prezentare a unui proiect de permacultură
  • lucrul practic pe terenul gradinii Poieni

CÂND?

1 August, ora 19: Introducere Gratuită
Locația: Centrul Morningstar, Str. Almas 16, Sector 1 (metrou Parc Bazilescu)2-4 August: Atelier de Planificare Avansată de Permacultură
Locația: Gradina Socială AMURTEL Poieni, DN10 Buzau-Brasov, județul Buzău

UNDE?

Cursul va avea loc la Gradină Socială AMURTEL din Poieni, lângă oraşul Pătârlagele, judeţul Buzău, România. Gradina AMURTEL este amplasată la 120 km de Bucureşti şi 50 km de Buzău şi furnizează fructe şi legume Centrului de plasament şi Centrului de zi ale Asociaţiei AMURTEL. Ea este furnizor de legume şi ca parte a unui sistem de Agricultură Susţinută de Comunitate alcătuit dintr-un grup de consumatori din Bucureşti.

CAZARE?

Există diferite forme de cazare:

  1. Cazare în casa de la Poieni: 2 dormitoare colective cu 2, respectiv 3 paturi supraetajate, având în total un număr de 10 paturi. Acestea vor fi oferite celor care le vor solicita pe principiul: primul venit/primul servit în funcție de disponibilitate și data de înscriere;
  2. Cazare la Familia AMURTEL în un dormitoare colectiv (necesita transportul de la Pănătău pana la Poieni în fiecare zi)
  3. Cazare în propriul cort.
  4. Cazare la Pensiunea Valea Lupului (contra cost suplementar) pentru cei care vor condiții de lux (10 km de la Poieni)

CINE VA ȚINE CURSUL?

STEVE HART are 40 de ani de experiență în design, combinând arhitectura, arhitectura peisagistică și designul urban. Având o abordare vizionară mixată cu practica de teren, Steve are o înțelegere pentru imaginea mai mare și e capabil să sintetizeze cu ușurință elementele care compun întregul. Originar din Noua Zeelandă, Steve înglobează experiența unei multitudini de proiecte din diferite țări și medii. Este un om al oamenilor, conectându-se cu ușurință, natural, cu toată lumea, totul în spiritul rezultatelor colective pozitive. Este un designer pasionat de găsirea soluțiilor organice, conectat la toate nivelurile comunității.

MARTINA PETRU a dezvoltat o carieră în designul ecologic, prornind de la un background de biologie a plantelor și un doctorat în comunitățile de plante și ecologia pădurilor. A fondat ONG-ul internațional Ho Avy, pentru a-și continua astfel munca pe teren, construind comunități sustenabile. Martina recunoaște valorile proiectării de comunități sustenabile prin alimentația de grădină folosită în orice bucătărie din orice cartier, îmbinând astfel aspecte ale filosofiei permaculturii. Este entuziasmată să combine toate nivelurile comunității prin grădinile de alimente, fie că se află în curtea școlii sau că e vorba de un sistem intensiv de largă întindere. Împărtășește din backgroundul rural pe care îl moștenește din zona sa natală – Bohemia sudică a Cehiei.

CÂT COSTĂ?

  • 590 RON pentru curs
  • 140 RON cazare/mâncare pentru 3 zile

Preţul complet asigură materialele de curs, formarea, mesele vegetariene delicioase zilnice pentru toate zilele de curs și cazarea în casa de la Poieni.

BONUS:
Atelier introductiv gratuit: vineri 1 August la Centrul Morningstar, str. Almaș 16, Sector 1 (metrou Parc Bazilescu)   

CUM SĂ PLĂTESC?

Prin ordin de plată în RON:
Beneficiar: Asociația de Ajutor AMURTEL Romania
Banca: Raiffeisen Bank, Sucursala: Bucuresti Mall
Adresa: Calea Vitan Nr. 55-59, G12-Parter
IBAN: RO64 RZBR 0000 0600 1454 9629

Informații și rezervări:

www.amurtel.ro/poieni
+40 744 565 252
romania@amurtel.ro

Pentru a afla programul următoarelor activități de la Morningstar, accesati Calendarul de Evenimente (click aici).

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design