Vrei sa meditezi si nu stii cum? 

„Meditatia este un instrument foarte eficient pentru a descoperi relatia de iubire cu tine insuti si cu Divinitatea.” Este descrierea pe care Didi Ananda Devapriya o face pentru a contura conceptul de meditatie.

Didi Ananda Devapriya este Acarya – invatator spiritual, cu o experienta in meditatie de aproximativ 20 de ani.

Iat-o descriind ce inseamna meditatia pentru ea si cum era inainte sa inceapa sa mediteze.

In ultima vreme, imaginea unei persoane care mediteaza in liniste este folosita in campanii publicitare pentru orice produse, de la suplimente nutritionale, la mobila. Desi scoasa din context si folosita pentru a vinde, specialistii in publicitate o folosesc tocmai pentru ca aceasta imagine reprezinta conceptul de pace, libertate si armonie la care visam cu totii.

Arhetipul meditatorului linistit contrasteaza cu viata agitata si presanta pe care majoritatea o ducem, asemenea unei oaze in desert. Dar cum sa experimenam aceasta oaza interioara si sa traim stari idilice? Este evident ca nu cumparand suplimente naturale sau mobila.

Daca ati incercat vreodata sa va asezati si sa inchideti ochii in liniste, ati descopeit deja ca nu este asa de usor sa incepi sa radiezi o stare de pace… Ba mai mult de atat, este posibil sa experimentam o stare ciudata de neliniste – ne pierdem timpul? facem ce trebuie?.. atatea ganduri neobosite dar de suprafata care-si aroga dreptul la atentia noastra.

Societatea creaza distrageri mai mult decat sa ofere suport pentru eliminarea lor – astfel, ajuta sa pornesti in calatorie alaturi de un grup, cu ajutorul unei „harti” si a unei „busole”, ca sa nu te descurajezi pe parcurs.

Verificati Calendarul nostru pentru a vedea cand are loc urmatorul curs de initiere in meditatie sau alte evenimente similare.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+
Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design