Rădăcinile Yoga | Video realizat de Didi pentru Ziua Internațională Yoga 2021

Didi Ananda Devapriya a deschis evenimentul de Ziua Internațională Yoga 2021 cu un video despre rădăcinile și istoria Yoga

21 iunie este Ziua Internațională dedicată practicii Yoga în întreaga lume, iar anul acesta, la București, a fost sărbătorită printr-un eveniment realizat de Centrul Morningstar, cu sprijinul Ambasadei Indiei din România, Albania și Moldova.

După această lungă perioadă în care cursurile nu s-au putut realiza fizic, evenimentul a reprezentat o ocazie deosebită în care iubitorii de yoga să se poată reconecta, dar și prin care să poată redescoperi o altă perspectiva asupra acestei practici. Astfel, evenimentul a reunit o bogată varietate de tradiții și unii dintre cei mai buni profesori de Yoga din București, oferind participanților acces la profunzimea filosofiei Yoga, care a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani și care este privită de cele mai mute ori simplist, ca fiind o formă de fitness.

Didi a avut bucuria de a deschide evenimentul cu un video, realizat de ea alături de Dada Rasatmakananda, despre contribuția importantă pe care Yoga o oferă lumii în ceea ce privește starea de pace interioară personală, acceptarea incluzivă a diversității și bunăstarea socială. Videoul este realizat din dorința de a onora rădăcinile și aportul pe care Yoga l-a adus în întreaga lume.

În continuare, chiar și după eveniment, ne dorim ca acest video să ajungă la cât mai mulți oameni, care să exploreze astfel bogăția înțelepciunii și procesele practice de transformare interioară pe care Yoga le poate oferi.

După vizionare, evenimentul a continuat cu un cuvânt al Excelenței Sale Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, pentru deschiderea oficială a celei de-a 7-a ediții a Zilei Internaționale a Yoga, cea mai rapid aprobată Zi Internațională de către United Nations.

 

 

 

 

 

 

 

Evenimentul a continuat cu 3 sesiuni de workshopuri, susținute de instructori Yoga din tradiții diverse, precum Satyananda Yoga cu Mangaldharma Avisek, “Breathe Well” cu Hitesh Bhatt, Yoga of Presence cu Carlos L’ Abbate, Ashtanga Yoga cu Irene Zaarour, an Intro to Transcendental Meditation cu Adela Herea și Ayurveda cu Angelica Mitrea. 

A noastră Didi A. Devapriya de la Centrul Morningstar a condus o sesiune despre Bhakti Yoga, introducând practica yoghină kiirtan și lalita marmika, care deschide inima și conduce ușor către o stare de bucurie sufletească. A fost o sesiune veselă și interactivă.

 

 

 

 

 

 

 

Evenimentul Ziua Internațională Yoga s-a încheiat cu o sesiune de “Yoga Perspectives” – discuții de grup, întrebări și răspunsuri cu George Petre, Didi A. Devapriya, Irene Zaarour, Carlos L’Abbate, Avisek Mangaldharma, Adela Herea și Hitesh Bhatt. Acesta a fost unul dintre punctele culminante ale întregii zile, oferind participanților posibilitatea de a interacționa cu profesorii și de a primi răspunsuri la întrebări dintr-o varietate de puncte de vedere. Profesorii au fost cu toții foarte deschiși, relaxați și autentici, ducând la o sesiune foarte răcoritoare și antrenantă.

 

 

 

 

 

 

 

Vă mulțumim tuturor pentru participare și ne dorim ca evenimentul să inspire cât mai mulți oameni în redescoperirea, prin Yoga, a echilibrului și liniștii interioare. Namaskar!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+
Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design