Qi-Gong Elimina Bolile Si Prelungeste Viata

Toată lumea stie ca facand zilnic gimnastica putem evita multe boli si toti au auzit de gimnastica de recuperare insa foarte putini au idee cat de eficient este qi-gong-ul in acest sens.

qigong

In multe privinte miscarile din qi-gong seamana cu exercitiile din gimnastica, diferenta fundamentala fiind activitatea mentala, respectiv concentrarea atentiei pe diferite aspecte in timpul practicii, pe care qi-gong pune un accent deosebit si fara de care efectul este diminuat.

Putem practica exercitiile de qi-gong la orice varsta, in orice loc si indiferent de cat de ocupati am fi, trebuie doar să ne impunem un mic efort de vointa pentru a acorda putina atentie si sanatatii noastre.

Qi-gong-ul este arta mentinerii si intaririi sanatatii, o metoda de “conservare” a vietii, de intarire a corpului fizic si dezvoltare a intelepciunii, ce inglobeaza, pe langa antrenamentul fizic, filozofia antica si intreaga traditie a culturii chineze. Are un rol activ in prevenirea imbolnavirii si tratamentul afectiunilor, protejand si intarind sanatatea, opunandu-se imbatranirii premature si prelungind viata. De aceea, in antichitate, qi-gong-ul era considerat ca fiind metoda “de eliminare a bolilor si de prelungire a vietii”. Inceputurile qi-gong-ului, radacinile sale, se pierd undeva in negura timpului, in urma cu peste 7000 de ani, in prezent dezvoltandu-se ca o noua stiinta, stiinta vietii.

Qi (se citeste “ci”) inseamna energie, acea energie esentiala sau vitala care insufleteste intreaga materie, fie ca este vorba de organismele vii sau de materia amorfa, in filosofia orientala, fiind predominanta ideea unitatii tuturor lucrurilor si fenomenelor existente in natura. Această energie primordiala este in continua miscare, organismele vii aflandu-se intr-un permanent schimb energetic cu mediul inconjurator si prin intermediul acestuia – cu intregul univers.

Gong (se citeşte “kung” ca în “kung fu”) inseamna maiestrie (munca, autodisciplina, desavarsire) asadar, notiunea de qi-gong s-ar putea traduce prin “maiestria energiei”, ceea ce se refera pe de o parte la calitatile acesteia, iar pe de alta parte la calitatile practicantului, care poate deveni un maestru al energiilor.

Astfel, qi-gong-ul este baza medicinei traditionale chineze, dar si a artelor martiale.

Calitatea exercitiului de qi-gong afecteaza in mod direct rezultatele.

chikungScopul practicarii qi-gong-ului este acumularea si sporirea “qi-ului” (a energiei vitale) sau cu alte cuvinte cultivarea “qi-ului adevarat”. A  poseda suficienta “energie adevarata” inseamna de fapt a avea o sanatate excelenta. Iar secretul in aceasta practica este perseverenta!

Qi-gong-ul, are pe de o parte un caracter profilactic, ajutandu-i pe practicanti sa evite drumurile prea dese pe la spitale, precum si efectele secundare ale medicamentelor chimice, iar pe de alta parte, ofera tehnici de tratament rapid, simplu si eficient, pentru multe afectiuni cu o raspandire larga, cum ar fi durerile de cap, insomnia, durerile de spate, etc.

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design