Muzica de Mantra Face Meditația Mai Ușoară

articol de  Dada Nabhaniilananda

Ghiciți care consider eu a fi cel mai bun mod de a-ți dezvolta inteligența emoțională, compasiunea și empatia? Dacă vă gândiți la meditație, vă înșelați!

Este vorba despre o practică pe care o predau pentru a trezi spiritul de iubire universală în inima, care este chiar mai puternică decât meditația. Se numește kiirtan și înseamnă incantație spirituală. Se practică prin incantarea unei mantre speciale în sanscrită, combinată cu muzică cu efecte înălțătoare.

Muzica iti poate schimba starea emotionala in cateva secunde, fara sa mai adaugi si puterea unei mantre. Experimantam acest lucru de fiecare data cand mergem la un film si coloana sonora ne genereaza o stare in directa legatura cu povestea filmului. Sau cand ne intoarcem de la munca obositi si ascultam muzica preferata si simtim o relaxare imediata.

Mantrele in sanscrita sunt destinate sa induca o stare de iubire si fericire nelimitate. Cand sunt combinate cu muzica potrivita, rezultatele sunt remarcabile.

Experimentati Iubirea Prin Meditatie

Una dintre problemele pe care le intampina multi oameni cand incep meditatia este ca nu simt nimic. Cateodata nu simti decat ca stai si incerci sa-ti fortezi mintea sa taca.  E mai mult o tema pentru acasa, decat un moment de relaxare si in nici un caz, binecuvantare sau extaz. love song

Kiirtan este solutia evidenta pentru astfel de cazuri! Functioneaza ca prin magie! La workshop-urile de kiirtan cand incepem sa incantam mantra, atmosfera se transforma. Multe persoane care incercasera meditatia mi-au marturisit dupa kiirtan ca nu au mai simtit niciodata in acest fel. Si asta se intampla de fiecare data cand introduc un grup la kiirtan.

Kiirtan nu este o practica noua. Si nu este stiinta specializata pentru cunoscatori. Este doar muzica destinata trezirii inimii. Este o practica accesibila, care face ca meditatia sa fie usoara, placuta si sa aiba efectul asteptat.

Claude and Claudette – O Poveste de Dragoste

Acum vreo cativa ani initiam un grup de vreo 20 de persoane in practica kiirtan si a meditatiei, in California de Sud. In timpul prezentarilor, un barbat pe nume Claude, mi-a spus ca a venit doar pentru ca sotia sa, Claudette (serios, chiar asa o chema!) a insistat sa participe. Era foarte sceptic si nu credea in astfel de lucruri.

Scepticismul lui nu a durat mult. Dupa incantatiile si exercitiile noastre de meditatie, el era cu lacrimi in ochi si de-abia mai vorbea. A reusit sa spuna “incredibil, incredibil”. Cred ca Claudette a fost destul de fericita cu rezultatul initierii sotului ei.

Kiirtan Conecteaza

Unul dintre studentii mei de la UC Berkeley mi-a povestit recent cum kiirtan si meditatia l-au ajutat sa simta ca nu este separat de ceilalti si ca suntem toti conectati si cum acest sentiment i-a transformat total viziunea fata de oameni.

Aud mereu genul acesta de povestire, cum ca meditatia si incantatiile au efect transformator. Cand ne simtim mai conectati cu ceilalti, ne schimbam relatiile interumane. Ne simtim mult mai apropiati de familie, de prieteni, de colegi.

Kiirtan Face Meditatia Mai Placuta

Este greu sa treci direct de la starea obisnuita de zi cu zi a mintii la o stare de meditatie. Kiirtan functioneaza ca un mecanism de reglare a starii. Cateva minute de kiirtan induc o stare emotionala care conduce catre meditatie. Iata ce mi-a scris un alt student de la UC Berkeley: “Sunt oarecum nou in practica meditatiei si am tot incercat chestii de pe internet. Baba Nam Kevalam este insa de departe mantra mea favorita si cea care ma relaxeaza cel mai mult”

Daca doresti sa incerci si tu poti sa downloadezi inregistrarile mele de aici sau poti sa participi la Seara de Kiirtan de la Centrul Morningstar.

 

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design