Kiirtan – Meditatie prin Dans – Partea I

*text adaptat dupa un articol semnat Khadiravan – elephantjournal.com

kiirtan1Meditatia conduce la inaltare spirituala, la iluminare. Cati dintre noi nu suntem interesati de iluminare?

Vrem spiritualitate, dar suntem usor condusi de placere si placerea nu pare a fi un concept usor de integrat in procesul de inaltare spirituala.

Ei bine, am vesti bune: in yoga iluminarea si placerea nu sunt aspiratii separate, ele converg impreuna catre experienta trezirii spirituale.

Sa recunoastem natura fundamentala e existentei fiintei umane. Suntem fiinte care cauta placerea, si nu trebuie sa ne suprimam aceasta dorinta pentru ca se va intoarce mereu, sub o alta forma.
Yoga ne ajuta sa descoperim placerea in forma ei cea mai pura, placerea ne-materiala, placerea originara a esentei spiritului din fiecare om.

Ce Este Kiirtan?

Este o tehnica de meditatie din traditia bhakti yoga, care combina exact cele doua elemente mentionate: inaltarea si placerea. Kiirtan este, de altfel, cea mai recomandata procedura de yoga pentru atingerea potentialului maxim din fiecare fiinta umana.

De obicei, cand spui “meditatie” gandul te duce la calm, pace si liniste. In practica, pentru multi, meditatia este un procedeu greu de facut in fiecare zi. O intentie nobila, dar care este mereu invinsa de dorinta de a face ceva placut.

Adica, sa recunoastem cinstit, am prefera oricand sa cantam si sa dansam decat sa stam seriosi si nemiscati incercand sa atingem Adevarul!

Si daca procesul de meditatie include cantec, dans si muzica? Suna placut, nu-i asa?

Meditatia Mantra (Kiirtan) poate fi cea mai buna seara petrecuta in oras!

 

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design