Esti stresat de Sărbători?

holiday_stress-624x416de Dada Nabhaniilananda

Toți oamenii pe care îi cunosc spun despre ei înșiși că sunt stresați. Din fericire, doar câțiva dintre ei par să fie afectați grav de stres, dar este cunoscut că expunerea la stres pentru o lungă perioadă de timp poate avea un impact serios asupra sănătății.

Probabil cunoașteți că există nenumărate studii ce indică faptul că meditația practicată regulat poate reduce stresul până la nivelul optim de sănătate. Așadar, dacă sunteți supra-stresați (și dacă faceți parte din categoria celor de mai sus, probabil că sunteți), răspunsul se află chiar sub ochii voștri:

Meditație, nu medicație!

Stres + Meditație = Zero stres!

Eu fac mereu precizarea că meditația nu este menită, de fapt, să elibereze de stres – acesta este doar un efect secundar; meditația este, de fapt, despre iluminare și fericire cosmică. Explozie și iubire, față de toate creaturile pământului și față de tot ce se află în jurul nostru. Totuși, știu cu siguranță că și eu sunt mai mult decât capabil să devin extrem de stresat, și mai știu că dacă nu aș medita în mod regulat, aș fi probabil unul dintre oamenii aceia a căror viață și sănătate ar fi serios afectată de stres. Așadar, intuim deja cu toții că începe nebunia de sfârșit de an, cu petreceri, obligații sociale, prea multă mâncare și băutură, termene limită, planificări de sărbători și căutări după cadouri pentru  oamenii speciali din viața voastră, ca să nu mai menționez că trebuie să și plătiți pentru toate acestea. Toate astea vă pot face mai stresați ca de obicei, iar sfatul meu pentru a vă păstra calmul și serenitatea este să meditați!

Mulți oameni știu deja acest lucru, dar la prima vedere meditația pare destul de greu de practicat, ba chiar pare o problemă în plus care poate stresa și mai mult. Iată cum arată această ecuație:

Stresul de dinainte de sărbători + Știi că ar trebui să meditezi, dar nu o faci = Și mai mult stres!

Tragic! Mai ales pentru că este complet inutil! Pot să vă și spun soluția mea. Eu am petrecut o bună parte din ultimii 35 de ani experimentând pe studenții mei (binevoitori), învățând și perfectând o abordare a meditației care o face simplă, agreabilă și eficientă. Lucru care sporește cu mult posibilitatea ca oamenii chiar să mediteze!

Este ușor pentru că folosesc muzică special înregistrată pentru a pregăti baza emoțională a meditației. S-a terminat cu bătălia interioară de a înceta să mai gândești!

Este agreabilă pentru că folosesc tot soiul de povestioare, glume, exerciții interactive în învățăturile mele. S-a terminat cu filozofiile plictisitoare!

Este eficientă pentru că eu învăț știința străveche mantra pentru a duce meditația la un nivel profund de pace interioară. S-a terminat cu tehnicile superficiale ce nu aduc beneficii pe termen lung!

Acum, ecuația arată astfel:

Stresul de dinainte de sărbători + Sedinte de meditatie = Ușor, agreabil, eficient = Meditezi cu adevărat! = Fericire!

În sfârșit, ești liber de stres!

Pentru a experimenta principiile si tehnicile mentionate de Dada in acest articol, puteti incerca sedintele colective de meditatie organizate de Didi.

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design