Cură de detoxifiere simplă și eficientă

smoothie(1)Fie că alegi metodele de detoxifiere pe termen lung, fie că mănânci sănătos o vreme sau bei doar sucuri de fructe, din când în când trebuie să elimini micile reziduuri adunate de-a lungul timpului printr-o cură atentă de detoxifiere.

Te invităm să încerci programul de detoxifiere de o zi, de la Centrul Morningstar, care îi va oferi organismului tău “curăţenia” bine meritată!

Apă caldă cu lămâie

Stoarce lămâie proaspătă în puţină apă caldă, după preferinţă. Apa caldă cu lămâie îţi oferă un început de zi delicat, pentru că traversează intestinele, ajutând la eliminarea reziduurilor din ziua precedentă.

Seminţe de in

Fie că pui două linguriţe cu vârf de seminţe de in într-un pahar mare cu apă, fie că înmoi o lingură de seminţe de in într-o cană cu apă fiartă cu o seară înainte, semințele de in sunt o sursă minunată de proteine.

Fructe

Ar trebui să aibă temperatura camerei. Mănâncă suficient de multe, astfel încât să-ţi dispară foamea şi mestecă-le foarte bine. Portocalele şi sucul de portocale, care sunt prea acide, pot deveni bazice dacă le adaugi puțină sare. Alege fructe de sezon, stoarse proaspăt sau pisate cu mixerul.

Rețete detoxifiante pe care le poți prepara cu ușurință:

Salată de crudităţi cu seminţe încolţite

Supă de castravete cu mentă proaspătă

Cereale: meiul, quinoa sau orezul – după ce găteşti cerealele, adaugă una sau mai multe dintre următoarele condimente şi amestecă-le: mărar, arpagic sau frunze de păpădie. Mănâncă-le împreună cu o garnitură de broccoli, conopidă, varză, castravete, salată verde, ţelină sau varză de Bruxelles.

6 morcovi, 2 tulpini de ţelină şi 1 măr

castraveţi întregi, ½ sfeclă, 1 ramură de mărar

O legătură de pătrunjel, 1 frunză de varză creaţă, 5 morcovi şi o bucată mică de rădăcină de ghimbir

6 morcovi, 1 avocado moale, 10 frunze de busuioc, 1 măr, 1 felie de lămâie

Supa cu Potasiu (fiertura cu potasiu le furnizează organelor, glandelor şi ţesuturilor din corp un adevărat cocteil de minerale şi vitamine – în special Potasiu, pentru echilibrul electrolitic. Dezechilibrul mineralelor reprezintă un factor care duce la încetinirea funcţionării organelor):

2 cartofi mari, 2 morcovi, 1 cană de sfeclă roşie, 4 tulpini de ţelină cu tot cu frunze, 1 cană de pătrunjel, 1 cană de napi, 1 vârf de cuţit de piper, după gust.

Umple un vas cu aproximativ 1,8 litri de apă. Taie legumele felii şi introdu-le în apă. Adu-le la temperatura de fierbere, apoi micşorează flacăra. Acoperă vasul şi găteşte la temperatură scăzută (fierbe la foc foarte mic) aproximativ două ore. Strecoară apoi legumele şi bea doar zeama.

Vă așteptăm sâmbătă 6 decembrie la Centrul Morningstar pentru o zi de detoxifiere împreună!

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design