Cum sa avem copii calmi si linistiti

copiii si furiaFuria la copii, ca de fapt si la adulti, e inevitabila si normala si chiar necesara pentru dezvoltarea lor armonioasa. Prin furie copilul isi exprima nevoile, cauta sa-si controleze sau sa-si stapaneasca mediul, incearca sa devina independent. Anormal insa este modul in care reactionam si noi si ei cand ne infuriem.

Furia este un sentiment uman natural si daca ii spuneti copilului ca nu are voie sa simta furie, atunci el va deveni un adult cu probleme emotionale, coplesit de vinovatie, care nu stie sa-si accepte sentimentele si sa rezolve situatia. Este absolut normal sa te infurii, uneori insa trebuie sa stii cum sa-ti gestionezi corect starea nervoasa.

In Qi-Gong furia este privita ca unul dintre cei mai inversunati inamici ai practicantului. Se spune chiar ca daca ai acumulat virtute cat o padure o poti arde pe toata doar cu focul furiei!

De ce este furia atat de periculoasa in viziunea Qi-Gong? Pentru ca polueaza corpul. Cand suntem furiosi, bataile inimii se accelereaza, respiratia devine sacadata iar corpul, incordat (se stie ca atunci cand cineva se enerveaza foarte tare se inroseste sau se schimba la fata). Furia polueaza intregul corp si are efecte daunatoare asupra acestuia, efecte de pe urma carora corpul se reface foarte greu.

Cum “controlam” insa furia atunci cand aceasta apare? A controla furia nu inseamna a o innabusi. Cand innabusim ceva, acel ceva se acumuleaza si se poate manifesta cu violenta mai tarziu. Controlul este un fel de transformare si sublimare. Folosirea intelepciunii pentru a controla emotiile este o cale mai buna de urmat.

Aveti copii furiosi? Qi-Gong-ul e solutia!

Furia produce daune si la nivelul meridianelor energetice. Atunci cand practicam Qi-Gong in mod regulat, ne deschidem anumite canale energetice in corp si mai ales in creier. Furia inchide aceste meridiane. Furia orbeste mintea iar daunele emotionale sunt greu de sters. 

Prin practica Qigong copilul isi dezvolta felul de a gandi, de a simti, isi dezvolta constiinta. Qigong-ul ajuta copiii sa-si dezvolte atentia si ii face sa fie mai constienti de propriul lor corp. Copii care practica Qigong ajung sa inteleaga realitatea fizica personala prin intermediul senzatiilor, nu o vor abstractiza asa cum suntem in mare parte invatati sa o facem in procesul de maturizare. Astel, copiii isi pot intelege reactiile si isi dezvolta capacitatea de a controla furia.

 

 

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design