Cum facem tranziția către toamnă

Toamna este asociată cu frunze colorate, momente mai pline de intenție petrecute acasă, dar este asociată și cu răcoare, umezeală și vreme mohorâtă.

 Tranziția către toamnă se realizează mai lin în Septembrie, iar pentru a da corpului și spiritului toate șansele de a face trecerea către toamnă într-un mod sănătos, este nevoie să dăm o mână de ajutor.

Situația excepțională în care ne aflăm din cauza pandemiei este încă un motiv în plus pentru a ne întări barierele naturale de apărare ale corpului. Pe lângă virusul care face ravagii acum în lume, numeroase alte virusuri și bacterii preferă vremea rece pentru a se răspândi de la o persoană la alta.

Problemele de sănătate asociate cu vremea rece nu trebuie să fie literă de lege pentru nimeni. Un stil de viață activ, completat de nutriție echilibrată și o practică spirituală, ajută la prevenirea multor probleme nedorite.

Iată câte sfaturi de yoga, care să te ajute să rămâi activ în sezonul de toamnă.

Poziția Pisica și Vaca

O poziție foarte ușor de învățat și de inclus în practica de yoga zilnică. Ajută la întărirea sistemului imunitar.

Poziția Arc și Poziția Cobră

Aceste două poziții ajută la ascuțirea simțurilor. Poziția arcului se realizează cu pieptul întins și astfel ajută respirația. Poziția cobrei ajută la rândul său în prevenirea problemelor respiratorii.

Respirația de foc

Acesta este un exercițiu de respirație. Asigură o circulație mai bună și oferă corpului mai multă căldură. Acest fapt oferă o tranziție mai ușoară pentru corp către sezonul rece.

Meditație și liniște

În fiecare zi, pentru 5 minute ofera-ti timp pentru a sta în liniște și pentru a găsi un balans pentru viața agitată pe care cu siguranță că o trăiești. Meditația este un exercițiu benefic pentru a echilibra tot sistemul interior.

Nutritie

Conform învățăturilor yoghine, mesele calde au un rol important în perioada toamnei și este recomandat sa fie mancate de 3 ori pe zi.

Principiile vegetarianismului și al mancatului fructelor și legumelor de sezon sunt extrem de importante pentru menținerea sanatatii în anotimpurile reci.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+
Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design