Conteaza Cat de Des Faci Miscare?

articol adaptat dupa Elisabeth Narins, Women Health’s Magazine

Cunoasteti deja recomandarile care spun ca 30 de minute de miscare pe zi, cinci zile pe saptamana intretin sanatatea organismului. Noi cercetari arata ca, de fapt, lucrurile sunt mai complicate de atat, dar in acelasi timp, mai flexibile…

Nu poti sa ajungi la sala azi? Nu te frustra inutil, doar aloca-ti timp mai mult pentru miscare maine!

Cand vine vorba de beneficiile aduse sanatatii de exercitiile fizice, nu conteaza cat de des faci miscare, atata vreme cat insumezi un total de 150 de minute in fiecare saptamana, conform noilor cercetari aparute in publicatia canadiana Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism (Fiziologie Aplicata, Nutritie si Metabolism)

Cercetatorii din Canada au analizat un grup de 2324 de adulti care au participat la studiul Canadian Health Measures Survey. Toate persoanele participante au executat saptamanal cel putin 150 de minute de activitate fizica diversa, fie mai moderata fie mai intensa.

O parte din ei au fost la sala de 5 pana la 7 ori pe saptamana, in timp ce altii au facut sport doar o zi pana la maxim patru zile saptamanal. Amandoua grupurile si-au imbunatatit nivelul sanatatii in organism, inregistrand rezultate care combat sindromul metabolic, obezitatea, tensiunea arteriala, colesterolul si chiar diabetul.

Persoanele care fac constant miscare au organismul mai puternic si mai rezistent.

Cata miscare faci, felul acesteia precum si intensitatea activitatii fizice, au un efect mai mare asupra sanatatii organismului, decat frecventa exercitiilor fizice, sustine autorul studiului, Ian Janssen, PhD, profesor asociat la School of Kinesiology and Health Studies din cadrul Universitatii Queen din Canada.

sport

Acest lucru inseamna ca poti sa faci miscare 2 ore si jumatate si apoi sa nu mai faci nimic in tot restul saptamanii? Nu tocmai. Cercetatorii nu au specificat beneficiile practicarii sportului o data pe saptamana, dar este de la sine inteles ca rezultatele nu sunt la fel de evidente precum in cazul in care mergi la sala zilnic.

Sedintele de gimnastica mai putine insa mai lungi iti pot scadea riscul afectiunilor cardiovasculare insa nu iti vor fi de folos in atingerea altor scopuri, precum antrenamentul pentru concursuri sau pierderea in greutate.

Concluzia este ca daca nu reusesti sa faci miscare in fiecare zi, este benefic sa ai 2 sau 3 sesiuni sportive mai lungi in fiecare saptamana.

Este ideal sa poti exersa in sedinte cat mai scurte si mai dese.

Sanatatea este rezultatul unor aspecte marunte de care trebuie sa tinem cont in fiecare zi. Exercitiile zilnice scurte, precum practicarea asanelor pe care le inveti la cursul de yoga, sunt usor de integrat in rutina zilnica si au beneficii similare cu sedintele mai lungi la sala de 3 ori pe saptamana.

O sedinta saptamanala de yoga te ajuta sa insumezi cele 150  minute necesare conform studiului, insa rutina zilnica este secretul mentinerii sanatatii.

Va asteptam la cursul saptamanal de yoga, in fiecare joi de la ora 19.00 la Centrul Morningstar. Mai multe informatii aici.

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design