Ayurveda si Digestia Sanatoasa

ayurvedic-remedies-herbsPrincipiile de la baza filosofiei ayurvedice

Ayurveda reprezintă ştiinţa vieţii echilbrate, descrisă într-o manieră holistică, în care fiinţa umană este văzută ca o triadă a minţii, trupului şi sufletului. Ayurveda înseamnă prevenirea bolii, tratamentul şi menţinerea sănătăţii.

Cuvintele-cheie în cadrul medicine tradiționale indiene Ayurveda sunt echilibrul și armonia. Condiţia esenţială pentru o viaţă lungă şi sănătoasă este impunerea unui regim de viaţă şi a unei alimentaţii echilibrate şi adecvate cu starea  individuală.  Terapiile în Ayurveda sunt foarte ingenios concepute pentru ca rezultatele să fie maxime și să fie evitate complet reactiile adverse.

Fitoterapia este o parte integrantă a tratamentului ayurvedic şi se bazează pe monografii detaliate ale plantelor, precum şi pe reţete tradiţionale de preparare a remediilor, cu o valoare terapeutică inestimabilă.  Aceste remedii terapeutice, adevărate  comori ale sănătății, au la bază plantele medicinale aromatice, pe care uleiurile le extrag și le transporta în interiorul corpului. Prin presarea punctelor energetice vitale, prin deblocarea meridianelor, prin hrănirea profunda a țesuturilor cu ajutorul uleiurilor, terapiile milenare Ayurveda ne uimesc și azi prin eficacitatea lor.

De ce Ayurveda?

  • Tratamentul în Ayurveda conduce la o reintegrare în armonia vieții.

  • Ayurveda folosește terapiile antistres și cele de purificare ușoară, care pregătesc pacientul pentru terapiile propriu-zise de eliminare a reziduurilor acumulate de-a lungul timpului și fac cu putință acțiunea extrem de activă a preparatelor medicinale naturale.

  • Ayurveda percepe omul ca un întreg și nu se adresează doar organelor bolnave.

  • Fiecare pacient este tratat într-un mod unic, perfect adaptat constituției cât și stării de sănătate.

  • Fiind atat de complexă și de practică, Ayurveda este atât medicină preventivă a omului sanatos, cât și o cale de vindecare a celor mai diverse boli.

  • Ayurveda te ajută să îți înțelegi propria stare de sănătate, astfel încât să fii informat și inspirat să-ți trăiești viața cu mai multă conștientizare, entuziasm și vitalitate.

  • Filosofia Ayurveda spune că ceea ce e benefic pentru cineva, nu e neapărat bun și pentru altcineva. Te va ajuta să înveți, din propria experință, de ce anumite mâncăruri, diete, exerciții și rutine zilnice sunt eficiente pentru tine sau nu.

  • Ayurveda este un sistem atât inteligent, cât și practic. A trecut testul timpului și este la fel de eficientă în lumea globalizată și rapidă a zilelor noastre, precum era și acum câteva mii de ani.

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design