Aerobic versus Qi-Gong – care este mai eficient?

Screen shot 2015-02-13 at 16.40.40Intentionez sa daram un mit. Ideea ca Qi-Gong presupune exercitii “soft” care nu iti pun muschii la treaba si nu actioneaza direct asupra siluetei.

Sa abordam problema din punct de vedere fizic, ca doar acesta este motivul principal pentru care mergem la sala.

In timpul exercitiilor de aerobic, fluxul energiei si al sangelui este directionat catre periferia organismului, muschii, pentru a-i alimenta activ. Se vehiculeaza ideea ca facem gimnastica aerobica (cardio, in special) pentru a arde calorii si grasimi si pentru a ne pastra un ritm cardiac puternic. Partea “nevazuta” a exercitiilor de aerobic este ca dupa sesiunea de gimnastica, organismul inregistreaza o scadere a oxigenului din celule. Transpiram mult, ritmul alert de respiratie din timpul exercitiilor oboseste corpul si, in timp, poate cauza epuizarea si deteriorarea organelor interne (inima, plamani).

Cu Qi-Gong, beneficiile unei sesiuni de gimnastica sunt dincolo de aspectele superficiale. Inima si plamanii sunt tonifiate in profunzime prin modul de respiratie adanca si prin directionarea energiei. Oxigenul patrunde mai adanc in tesuturi, energia este condusa mental si prin miscari catre organele interne pentru a le tonifia.

Fara efort, fara riscul de intinderi musculare, in pozitii relaxate, iti mentii sanatatea, iti imbunatatesti conditia fizica si te eliberezi de stress, reglandu-ti energia vitala (“Qi”).

In loc sa te simti obosita si epuizata dupa o sesiune la sala, vei pleca de la centrul nostru cu “bateriile” incarcate la maxim.

Vino sa incerci! La Centrul Morning Star beneficiezi de o sedinta gratuita, sa te convingi!

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design