6 mituri demontate despre yoga

yoga mituriMitul nr.1 – daca nu sunt flexibil nu pot face yoga. Yoga creste flexibilitatea si elasticitatea. Nu trebuie sa ai nici una din aceste calitati ca sa fii bun la yoga. Yoga creste flexibilitatea in timp. Daca vezi oameni in posturi super complicate, sa stii ca au exersat mult ca sa ajunga aici.

Mitul nr.2– nu am suficient timp. Ca sa faci yoga ai nevoie de doar cateva minute zilnic. Nu ai nevoie de un antrenament de 90 de min zilnic. Poti incerca pozitia razboinicului in bucatarie, pozitia copacului la bacanie, sau chiar triunghiul in parcare. Yoga e flexibila, yoga poate fi facuta astfel incat sa se adapteze corpului tau, vietii tale si constrângerilor sale. Putina yoga face mai bine decat deloc.

Mitul nr.3- yoga este pentru femeile slabe. Sunt tone de practicanti care infirma aceasta parere. Yoga poate fi practicata de oricine, indiferent de greutate,  forma fizica in care se afla sau sex.

Mitul nr.4- yoga este pentru oamenii bogati. Pentru a practica nu ai nevoie de echipament scump. Tot ce iti trebuie: corpul si mintea. Nu ai nevoie de un loc special, un petic de iarba sau podeaua din bucatarie sunt suficiente.

Mitul nr.5 – yoga nu este un antrenament. Cat se poate de neadevarat, yoga este cel mai intens antrenament pentru ca te forteaza sa iti lucrezi tot corpul. Yoga nu se poate face daca nu iti cunosti bine corpul si limitele sale.

Mitul nr.6 – sunt prea in varsta ca sa mai fac yoga. Yoga se face la orice varsta. Yoga este un mod minunat in care oamenii isi pot mentine sanatatea la orice varsta. De aceea exista clase de yoga pentru copii, seniori si oricine intre aceste varste.

 

Yoga trebuie sa fie practicata sub îndrumarea unui instructor specializat pentru a evita accidentarile. La Centrul Morningstar exista instructori bine pregatiti care va pot ajuta sa va antrenati in siguranta.

Articol preluat de pe www.42yogis.com

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design