Tai Chi

Data eveniment: 29/10/2014

 

Înscrie-te

tai chi

Ce este Tai Chi?

Taijiquan (太极拳), sau Tai Chi, poate fi tradus ca Pumnul Marii Limite sau Pumnul Supremei Perfecțiuni. Dincolo de mișcări rigide și bruște, dincolo de a atinge un scop, Taijiquan ne oferă o clipă de introspecție, o clipă de a veni în contact și de a ne cunoaște propriul corp, pe care de altfel, de multe ori îl ignorăm cu bună știință. Prin mișcările lente și fluide specifice acestei arte marțiale combinate cu respirația atentă și naturală  și o stare de relaxare la nivel muscular și mental, putem aduce mintea în prezent, putem deveni mai conștienți de procesele care au loc în corpul nostru și toate acestea pentru a obține o stare de sănătate optimă.

Cum se practică Tai Chi?

Formele de bază sunt:

  1. Forța elastică de respingere
  2. Absorbția
  3. Presarea
  4. Împingerea

Accentul se va pune pe senzațiile interne asociate cu respirația, ceea ce devine o practică internă în sine, mintea fiind în proporție de 90% întoarsă către interior și doar 10% spre exterior.

Toate exercițiile se vor face ulterior și cu partener pentru verificarea corectitudinii execuției mișcărilor, a relaxării și a coordonării intersegmentare.

Aplicațiile marțiale sunt opționale și le voi aborda în măsura în care există oameni interesați de acest lucru, însă nu înainte de a stăpâni relaxarea și principiile Taiji făcute singur, fără partener.

După cursul de Taijiquan, cursantul ar trebui să obțină o stare de de energizare, de echilibru interior, de fluiditate de senzația că iși simte corpul ”altfel”. Beneficiile asupra sănătății sunt enorme, ducând la o îmbunătățire a circulației sangvine, o stimulare a ritmului cardiac, implicarea sistemului respirator și neuromuscular, îmbunătățire a flexibilității și o mărire a mobilității articulare.

Pentru a afla toate beneficiile practicării Tai Chi și pentru a citi intreaga descriere a cursului, click aici.

Specialistul Tai Chi de la Morningstar

sebastian micu

Sebastian Micu este instructor Fitness autorizat  cu diplomă obținută în anul 2014. Practică Ninjutsu, Taijiquan, Qigong ca parte a culturii asiatice și ca o modalitate de dezvoltare printr-un anumit tip de mișcare, dar și ca terapie energetică pentru corp, minte si suflet, atingând și aplicatiile martiale ale sistemelor. Bogată experiență în practicarea si predarea artelor marțiale – a participat la numeroae seminarii nationale si internationale. Inițiat în Reiki pe sistemele Gendai Reiki Ryoho (nivelul al II-lea) cat si pe Komyo Reiki Kai (nivelul al II-lea), din 2005 până în prezent. A participat la numeroase seminarii si ateliere de reiki cu maeștrii din strainatate.

 

Preț

35 RON / ședință

125 RON / abonament lunar (4 ședințe) – 100 RON / abonament cu discount pentru studenți și pensionari

1 sedință test gratuită: Va invitam sa testati o sedinta fara angajament si doar daca iti place atunci platesti cursul!

Contact

Online bookings are not available for this event.

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design