Atelier Creativ pentru Copii

Data eveniment: 21/11/2015

Arta Creativa Prin Povesti Magice

Atelier de creatie artistica, condus de Magda Zambet – director educational la Gradinita Rasarit Bucuresti
Adresat copiilor intre 4 si 8 ani
In fiecare sambata de la ora 10.00

Pret: 20 RON/copil

Din cauza numarului limitat de locuri, participarea este conditionata de rezervarea unui loc prin email sau prin telefon la:

office@cursuri-morningstar.ro

0745.019.611.


Folosirea artei in educatia copilului ne face să simtim si sa intelegem ceea ce uneste umanitatea in diversitatea ei. O pictura, un desen, o sculptura, un cantec, un dans,o poveste ii face pe copii sa vibreze emotional si sa invete multe despre diversitatea şi legaturile dintre oameni.

Arta ii ajuta pe copii sa exploreze semnificatia de a fi om, incluzand dimensiunile etice ( morale) dar si cele estetice. Daca stiinta si tehnologia ne ajuta sa raspundem la intrebarile: „ce?” si „cum?”, arta creativa ne ofera oportunitatea sa contemplam „de ce?-ul”, sa ne imaginam si sa cream.

Implicarea în artă a copiilor  este asociata cu  dezvoltarea abilitatilor cognitive, a gândirii critice şi a aptitudinilor verbale. Stimularea prin experiente artistice conecteaza  mai profund copiii la lumea lor,  îmbunătăţeste motivaţia,  concentrarea, încrederea in sine, şi lucrul în echipă. Arta creativa este atât o formă de joc cat şi un domeniu al libertatii, în care mintea şi corpul sunt mobilizate pentru a răspunde la întrebări la care, uneori, doar  arta  poate răspunde: Ce simt? De ce plang? Cum pot sa fiu de ajutor? De ce sunt furios?

Copiii trebuie invatati sa iubeasca arta, ea ii va ajuta sa se inteleaga mai bine unii pe altii şi le va oferi o deschidere spre noi moduri de a vedea lumea, creand  o baza pentru legaturile sociale si integrarea in comunitatea din care fac parte.

Povestile sunt o parte importanta din arta. Cu caracterul lor jucaus si apropierea lor de fantezie se pot plasa intr-un cadru al educatiei, contribuind la  solutionarea multor aspecte ale acesteia. Utilizate la momentul potrivit si intr-o forma potrivita, o poveste o mica dramatizare,poate deveni punctul central al efortului de a transmite continuturi educationale si a schimba atitudini si comportamente.

Arta creativa permite explorarea vietii interioare a copilului si poate contribui cu usurinta la succesul copilului in socializare si invatare si la imbunatatirea starii emotionale. Povestea incuraja copiii sa-si exploreze propria lor expresivitate si le poate creste capacitatea de a-si comunica gandurile si sentimentele intr-o maniera clara si constienta.

Cresterea capacitatii copiilor de a rezolva nonviolent conflictele interpersonal,posibilitatea de a-şi exprima lucid gândurile şi sentimentele este importanta pentru siguranţa copilului.
Povestea , incurajeaza copiii sa-si foloseasca imaginatia, ii poate ajuta sa ia in considerare idei noi, sa fie inventive si poate contribui la cresterea motivatiei si increderii in sine; astfel ei isi pot imagina cum propriile competente si capacitati ii pot ajuta sa-si realizeze visele si sperantele.

Povestea magica sau povestea cu talc (morala) este o poveste creata si reprezinta un mod blând de a ghida copiii spre construirea valorile personale prin prezentarea unor situaţii imaginare  în care pot vedea  rezultatele ambelor actiuni si decizii : atât a celor înţelepte cat si a celor neintelepte.

Online bookings are not available for this event.

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design