Yumeiho Masaj Japonez

Programări

yumeiho2

 

Yumeiho este o metoda terapeutica bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate; cuprinde circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului.

Ce inseamna Yumeiho?

YU – a tasni, a face sa creasca

MEI – energie, forta vitala

HO – tehnica, metoda

Desfasurare

Masajul Yumeiho se face pe jos, pe o saltea. Exercitiile fizice practicate in cadrul terapiei  constau in: gimnastica speciala numita Yumeiho Taiso, insotita de tehnici de respiratie, metode de relaxare, etc. Terapeutul foloseste tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva; procedee de puncto-terapie (in principiu similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie); tehnici si procedee speciale de masaj; elemente de stretching (intinderi, elongatii); metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului si staticii; exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc.

Ce poate trata Yumeiho?

  • tulburari functionale ale organelor interne de origine vegetativ-vertebrala
  • tulburari functionale ale tesuturilor moi implicate în miscare
  • stresul cu toate implicatiile și complicatiile sale
  • tulburarile de statica si dinamica ale aparatului locomotor
  • tulburari neurologice de tip nevralgic aparute in urma unor fenomene degenerative sau iritatii mecanice-radiculare

Contraindicatii

Inainte sa mergeti la Yumeiho ar trebui sa va consultati medicul pentru ca exista o serie de contraindicatii, explica terapeutul. Bolnavii de hemofilie, de exemplu, nu pot face aceasta terapie. Nu pot merge la Yumeiho nici cei care sufera de boli acute de origine inflamatorie, traumatisme acute, tulburari circulatorii severe, cei care sufera de boli psihice, cancer, osteoporoza avansata, hernii de disc cu implicații radiculare severe sau boli infectioase contagioase in stare acute.

 Terapeutul nostru Marcel Petre

marcelPracticant terapia manuala japoneza Yumeiho, absolvent al cursurilor de perfectionare in cadrul Asociatia Romana de Yumeiho din 2013.

Tehnician maseur format la Naturist Med din 2010 cu competente in executare masajului somatic: masaj de relaxare, anticelulitic, masaj sportiv, recuperare; reflexoterapie, drenaj limfatic si masaj terapeutic.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+
Toate drepturile rezervate
Realizat de Twisted Design