Cum să accesați dimensiunile ascunse ale minții

layers of mind

*Nivelul II

Cursul este împărțit în 6 sesiuni și explorează dimensiunile subtile și ascunse ale minții, sau koshele, cum sunt cunoscute în filozofia yoghină. Mintea este asemănată cu o floare de banană, în care fiecare strat de petale se desface și îl dezvăluie pe următorul.

În centrul ființei noastre există iluminarea, însă ea este ascunsă sub multe straturi ale minții, ca petalele florii de banană. Vei învăța practicile care purifică, întăresc și deschid aceste straturi ale minții, încât să-ți poți accesa înțelepciunea și bucuria aflate în interiorul tău.

Sesiunea 1: Introducere despre straturile minții

Prima sesiunea vă va introduce în conceptul yoghin al minții cu cele 5 straturi ale sale, de “koshe”. Aici, mintea și corpul nu sunt percepute ca separate, ci ca niște mijloace care ne ajută să înțelegem mediul înconjurător prin prisma simțurilor, accesând treptat acele straturi subtile ale minții care ne dezvăluie lumina omniprezentă a divinității.

Sesiunea 2: Anandamaya Kosa: Stratul Iluminării

Din prima sesiune aflăm cum să accesăm direct sursa interioară de liniște și iluminare. Prin muzică și mantre antrenăm inima și, în același timp, liniștim mintea, depășind straturile de stres ale minții analitice.

Sesiunea 3:  Kamamaya Kosa: Atracția senzorială

Mintea este legătura dintre noi și mediul înconjurător, poarta percepției. Descoperă 5 practici prin care să dobândești o relație armonioasă cu mediul înconjurător și 5 practici care să îți purifice ego-ul și să te alinieze cu propriul suflet.

Sesiunea 4: Manomaya Kosa: Rațiunea și Reflecția

În această sesiune vom aborda cunoașterea de sine și ratiunea, ca și calități unice ale oamenilor. Descoperă practicile prin care poți cultiva acest strat al minții, încât să-ți poți oferi posibilitatea de a accesa dimensiunile mai adânci ale conștiinței.

Sesiunea 5: Atimanas Kosa: Accesarea intuiției
miercuri, 10 mai, ora 19.00

Acesta este primul dintre straturile adânci ale minții, aflat în zona supra-conștientului. Experiențele oferite de acest strat vin sub forma unor flash-uri de intuiție, ale unor momente de inspirație sau ale unor experiențe de creativitate. Vom explora zona minții din care izvorăște intuiția, printr-un exercțiu creativ de pictură a unei mandale.

Sesiunea 6: Yoga și Meditație – intensiv  o zi

Cursul se va încheia cu o sesiune intensivă de o zi în care vom practica împreună meditație și yoga. Este o experiență profundă de bunăstare și liniște interioare, care vă va reîncarca rezervoarele de energie și inspirație.

Vom discuta legatura minte-corp a koshei “Annamaya” și practicile yoghine, ce ne cresc vitalitatea și ne rafinează conștiința. Ziua începe printr-o sesiune de relaxare în care vom practica asane (exerciții yoga), auto-masaj și exerciții de relaxare adâncă. Va urma o discuție despre tratamente naturale yoghine pentru minte și corp. În final, după o sesiune de Kiirtan și meditație adâncă, vom discuta despre ultima kosha, cea care ne pavează calea către experiențele profunde ale iluminării.

Program:

  • Dimineață: sesiune de Yoga
  • Discuție: Creșterea vitalității și rafinarea conștiinței
  • Prânz: Meditație
  • Discuție: “Cine sunt eu? Dezvoltarea abilității de a percepe Adevărul”
  • Masa de prânz yoghină: Mâncare pentru dezvoltarea conștiinței
  • După amiază: Exercițiu de Mindfulness: Plimbare în tăcere
  • Seara: Meditație de încheiere

Înscriere:

Pentru înscriere o contactați pe Didi: 0744565252

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+
Toate drepturile rezervate
Realizat de Twisted Design