Beneficiile Cântatului la Tobe

drumsCântatul la tobe – drumming – reprezintă o abordare străveche de a folosi ritmurile pentru a promova vindecarea și libera exprimare.

Încă de la șamanii din Mongolia și până la vracii din Minianka din West Africa, tehnicile ritmului au fost utilizate timp de mii și mii de ani pentru a crea și a menține sănătatea fizică, mentală și spirituală.

Cercetătorii verifică în prezent efectele terapeutice ale tehnicilor de cântat la tobe. Aceste cercetări indică faptul că bătutul în tobe accelerează procesul de vindecare, sporește sistemul imunitar și produce sentimentul de bunăstare, eliberează de traume și facilitează reintegrarea.

Alte studii au demostrat efectele de calmare, focusare și vindecare pentru pacienții suferind de Alzheimer, copiii cu autism, tinerii cu probleme emoționale, dependenți, pacienți cu traume sau persoane care au avut experiențe în pușcărie sau persoane fără adăpost. Rezultatele studiului demostrează că tobele ajută în cazul stresului, oboselii, anxietății, himpertensiunii, astmului, durerii cronice, artritei, bolilor mentale, migrene, cancer, scleroză multiplă, Parkinson, atacuri, paralizie, dezechilibre emoționale și multe alte dizabilități fizice.

Cântatul la tobe reduce tensiunea, anxietatea și stresul.

Tobele induc o stare de relaxare profundă, scad tensiunea articulară și reduc stresul. Stresul, după cum o arată și studiile medicale, contribuie la aproape toate bolile, precum atacurile de cord sau căderile sistemului imunitar.

Tobele ajută la controlarea durerii cronice.

Durerea cronică are un efect de secătuire progresivă asupra calității vieții. Cercetătorii sugerează că tobele acționează ca o distragere a atenției de la durere. Ba chiar mai mult, tobele promovează producția de endorfine – analgezicele proprii ale corpului – și astfel pot fi controlate nivelurile de durere.

Tobele îmbunătățesc sistemul imunitar.

Un studiu medical recent, condus de cunoscutul expert în cancer Barry Bittman, indică faptul că a cânta la tobe sporește celulete care luptă împotriva cancerului, lucru care combate această maladie, precum și alți viruși (inclusiv SIDA). Conform dr. Bittman, „Cântatul la tobe ne acordează sistemul biologic, ne orchestrează imunitatea și dă startul procesului de vindecare.”

Tobele produc un sentiment de adâncă auto-conștientizare prin inducerea de activitate cerebrală sincronizată.

Studiile au demonstrat că transmiterea fizică de energie ritmată către creier sincronizează cele două emisfere cerebrale. Atunci când emisfera stângă – cea a logicii, se sincronizează cu emisfera dreaptă – cea a intuiției, cele două încep să lucreze în armonie și ghidarea interioară a cunoștințelor intuitive poate atunci să „curgă” nestingherită înspre conștientizarea personală. Abilitatea de a accesa informații care se află în subconștient prin intermediul simbolurilor și imaginilor facilitează integrarea psihologică și reintegrarea eului.

Tobele crează o senzație de conectare cu sinele și cu ceilalți.

Într-o societate în care sistemele de sprijin bazate pe comunitate au devenit tot mai fragmentate, cercurile de cântat la tobe oferă o oportunitate de conectare cu ceilalți și reprezintă un bun sprijin interpersonal. Cântând la tobe te poți conecta cu propriul spirit la un nivel mai profund, dar și cu grupuri care împărtășesc aceleași considerații. Cântatul în grup atenuează sentimentele de izolare, auto-centrare, egocentrism sau alienare. Profesorul de muzică Ed Mikenas consideră cântatul la tobe ca fiind „o experiență autentică de unitate și sincronizare psihologică”.

Verificiati Calendarul nostru pentru a vedea cand este urmatoarea sesiune de Drumming la Morningstar.

Toate drepturile rezervate. Politica de securitate a datelor
Realizat de Twisted Design