Yoga pentru copii

Data eveniment: 15/10/2017

 

Înscrie-te

kids-yoga-be-here-now-yogaDe ce Yoga pentru copii?

Pentru că e distractiv! Pentru că totul se desfășoară ca o poveste – fie o călătorie într-o țară îndepărtată, o zi printre animalele din junglă sau din pădure, o excursie pe munte sau la mare, o petrecere sau pur si simplu, o poveste inventată chiar de copii!

Prin posturile Yoga, copiii își exersează corpul, se joacă, se conectează la un nivel mai profund cu sinele interior și dezvoltă o relație intimă cu lumea naturală din jurul lor.

Ce înseamnă o clasă de Yoga pentru copii?

Copiii învață mai bine atunci când se distrează, prin urmare clasele de Yoga dedicate lor împletesc poveștile, cântecele, jocurile și posturile, permitând copiilor să învețe într-un mediu multi-senzorial care explorează învățarea din punct de vedere kinestetic, vizual, auditiv, interpersonal și intrapersonal:

  • mult mai active și mai distractive decât orele pentru adulți – copiii nu păstrează posturile mai mult de câteva secunde, ei sunt într-o continuă mișcare, urmând firul poveștii;
  • accentul se pune pe sentimentul pe care-l simt copiii în timpul posturii, în loc de perfecțiunea execuției;
  • copiii sunt încurajați să-și respecte corpul și să-i dea atenție, asigurându-se ca în executarea fiecărei posturi să se simtă bine, să iasă și să intre în posturi atunci când se simt pregătiți.

Elementul vital pentru copii este joaca, astfel activitatea se desfăşoară sub formă de joacă. Pentru copiii de grădiniţă ora este plină de mişcare şi jocuri, pentru şcolari ora este distractivă, mai conştiincioasă, îmbogăţită cu un program de bază pentru a ajuta copiii în viaţa şcolară.

Toate poziţiile străvechi de yoga sunt asemănătoare cu o planta sau un animal. Aceste plante şi animale sunt aduse la viaţă în exerciţiile yoga prin mişcari adaptate atit pentru copii de grădiniţă, şcolari, adolescenţi cât şi pentru o familie întreagă.

Exerciţiile şi jocurile sunt alese în așa fel încât să le dezvolte coordonarea, capacităţile motrice şi schema corporală (copii învață ce pot face cu corpul lor). Lucrând împreună cu alți copii, ascultându-se reciproc, este stimulată empatia şi abilitatea de a își exprima sentimentele şi propriul adevăr. În timpul acestor clase promovăm o atitudine necompetitivă şi nu îi judecăm pe ceilalți pentru ceea ce cred sau sunt.

Pentru a afla pe larg despre beneficiile practicării Yoga de către copii, citiți aici.

Pentru mai multe detalii despre curs, citiți aici.

Preț

30 RON / ședință

100 RON / abonament lunar (4 ședințe)

1 sedință test gratuită: Va invitam sa testati o sedinta fara angajament si doar daca iti place atunci platesti cursul!

Pentru a afla programul următoarelor activități de la Morningstar, accesati Calendarul de Evenimente

Contact

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+
Toate drepturile rezervate
Realizat de Twisted Design